otrdiena, 2015. gada 27. oktobris

Augļu - zefīra salāti


Šis ir ļoti viegls saldais, kas noderēs dažādām dzīves situācijām. Šo salātu sastāvs var mainīties atkarībā no tā, kas tev uz doto brīdi ir pieejams. Ja šobrīd nevēlies lasīt recepti, paskaties nedaudz zemāk, tur esmu ievietojusi video pamācību. :)

SASTĀVS

Salāti

2 banāni
4 vidēja lieluma āboli
1/2 granātābola
bļodiņa ar zefīriem (izmantoju marshmello zefīrus, lai salāti nav tik saldi)

Mērce

200 ml 30% saldais krējums
nepilna 1 tēj. k. vaniļas ekstrakta
2 tēj. k. cukura

PAGATAVOŠANA

Sagriežam augļus (banānus un ābolus) mazos gabaliņos. Pēc tam ņemam pusi no granātābola un tā sēkliņas piejaucam klāt jau sagrieztajiem augļiem. Tālāk sagriežam zefīriņus. Ja marshmello zefīri nav pieejami, vari droši ņemt arī mūsu vietējos zefīrus (visgaršīgākie būs Laimas), tie salātus padarīs nedaudz saldākus.
Kad viss ir sagriezts, laiks ķerties klāt mērces gatavošanai. Ņemam 200 ml atdzesētu saldo krējumu un iepildām traukā, kurā to putosim (saldajam krējumam jābūt atdzesētam, lai to vieglāk uzputotu). Pēc tam pievienojam nepilnu tējkaroti vaniļas ekstraktu un divas karotītes cukuru. Visu saputo līdz saldais krējums ieguvis krēmīgu konsistenci. Pēc tam to iejauc salātos.
Saldo var ēst uzreiz, izdekorētu ar granātābola sēkliņām. 
Labu apetīti! Lai labi garšo!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru